top of page
Østensjøsangerne 2015_edited.jpg

Vår historie

Ikke den fulle historien, men et lite blikk inn...

Vi ble 25 år i 2021 - det feirer vi i år!

Koret ble stiftet 25. Januar 1996

Vi er et blandet kor med ca 30 medlemmer (22 damer og 8-9 herrer), og målsettingen med koret er et musikalsk og ikke minst sosialt og godt fellesskap – noe korsang bidrar til. 

 

I dag er vi et rent damekor og blir vi ledet av dirigent Simon-Andre Jacobsen, en ung mann med godt humør og stort engasjement for oss!

Vi synger alt fra pop, rock, folkeviser, stykker fra musikaler med mer. Koret har seminar 1 til 2 ganger i året, og arrangerer konserter med band, gjesteartister og andre kor. Vi blir invitert til å være med på andres arrangementer, er aktive i nærmiljøet blant annet med konsert på pleiehjem og for de som ikke har det så lett. Det hender også at vi drar på den lokale pub’en og koser oss med god mat og drikke, og litt allsang når det passer.

Hver torsdag mellom kl. 18.30 og 21.00 har vi korøvelse på Høyenhall skole (rett ved Manglerud T-bane), og har du lyst til å bli med oss – ta kontakt med oss.

I 2014 dro vi til Færøyene på besøk til et spennende kor og en spennende øy…

 

Vi har sunget under World cup åpninger i Rådhuset, på Bjerkebanen under Oslo Grand Prix,korfestivaler i Son og Drøbak, korkroer, brylluper, konsert på rådhuset i Mijas, Spania, konsert for norges ambasadør og hans gjester i Budapest, Konsert på Egertorvet m/Finn Kalvik under Mad Weekend(2000) på Oslo bys tusenårsjubileum. Vi har ofte også hatt konserter med barnekor rundt omkring i Oslo.

 

I våre egne arrangementer har vi hatt med oss gjesteartister som Hanne Krogh og Kari Gjærum, og vi har avholdt en Vampkonsert med bandet Frostrøyk. 

 

Fremføringen av Philip Kruses verk Pangea med hans storband i 2006 var også et høydepunkt.

 

Dette er noe av det vi har gjort – og i 2016 var koret på seminartur til Garda i Italia! Der var vi med i work-shops og holdt småkonserter. Ikke mange norske kor har stått på scenen på Arena di Verona!

 

 

Mest av alt skal vi gjøre som vi pleier – kose oss med sang!

bottom of page